Μάρτιος 2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής…

   Η πρώτη συναυλία του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου, πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 1967, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Παρουσιάστηκαν τα έργα “Οκτάντρ” του Ε. Βαρέζ, “Διάλογοι για φλάουτο και άρπα” του Γ. Καπρ, “Νεκρός, ήσυχος” του Ε. Κιμ, “Πενταθίς 1958” του Ε. Μπράουν και “Επίλογος” του Θόδ. Αντωνίου.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν στην πρώτη συναυλία ήταν :

Σ. Πρωτοπαπάς (φλάουτο),

ΠΕΡΙ Ε.Σ.Σ.Μ

Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής

Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής ιδρύθηκε από το Θόδωρο Αντωνίου το Φεβρουάριο του 1967. Πρώτα μέλη του υπήρξαν οι πιο ταλαντούχοι μουσικοί της εποχής εκείνης με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στη σύγχρονη μουσική.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Διμηνιαία έκδοση της ΕΕΜ. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2003. Διανέμεται δωρεάν στις εκδηλώσεις της Ένωσης και πανελλαδικά από μουσικά καταστήματα, δισκοπωλεία και πολιτιστικούς φορείς.

Αποστέλλεται ταχυδρομικά σε διακεκριμένες προσωπικότητες, στα μέλη της ΕΕΜ και σε συνδρομητές.

Σύνδεσμος ιστοσελίδας: http://polytonon.gr/

ΛΙΣΤΑ E – MAIL

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

H Ένωση Eλλήνων Mουσουργών ιδρύθηκε στις 8 Iουνίου του 1931 με σκοπό την προστασία και προαγωγή της ιδέας της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, την ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των Eλλήνων Mουσουργών και την περιφρούρηση των ηθικών και υλικών συμφερόντων αυτών, σύμφωνα με το πρώτο καταστατικό της. Tο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο είχε για Πρόεδρο τον Διονύσιο Λαυράγκα και μέλη της τους: Δημήτριο Pόδιο, Μανώλη Kαλομοίρη, Μάριο Bάρβογλη, Σπύρο Kαίσαρη, Δημήτρη Mητρόπουλο, Αλέκο Kόντη, Γεώργιο Σκλάβο, Νίκος Xατζηαποστόλου, Νικόλαο Λάβδα και Προκοπίου.