1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

1ος  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 
 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

 1. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος Έλληνες και Κύπριοι συνθέτες μέχρι 35 ετών (δηλ. γεννημένοι από την 01/01/1985 και μετά).
 2. Μπορούν να υποβληθούν έργα σε παρτιτούρες, οποιασδήποτε σχολής και αισθητικής κατεύθυνσης.
 3. Τα υποψήφια έργα, πρέπει να έχουν διάρκεια από 10 έως 12 λεπτά. Η διάρκεια πρέπει να αναγράφεται στον αρχή της παρτιτούρας.
 4. Τα υποψήφια έργα πρέπει να έχουν την ακόλουθη ενορχήστρωση: 1 Φλάουτο (ντουμπλάρει και με άλτο), 1 Κλαρινέτο (ντουμπλάρει και με μπάσο), 1 Κόρνο, Κρουστά (1 εκτελεστής), 1 Πιάνο, 1 Βιολί, 1 Βιόλα, 1 Βιολοντσέλο, 1 Κοντραμπάσο. Τα κρουστά που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι νέοι συνθέτες (όλα ή μέρος αυτών) είναι: 1 Glockenspiel, 2 Bongos, 1 Snare Drum, 2 Toms (medium - low), 2 Woodblocks, 2 Cowbells, 1 Suspended Cymbal, 1 Triangle, 1 Slapstick. Η παραπάνω ενορχήστρωση πρέπει να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και οι     συνθέτες που θα υποβάλουν έργα θα πρέπει να την ακολουθήσουν. Σε   αντίθετη περίπτωση το υποβληθέν έργο θα απορρίπτεται.
 5. Τα υποψήφια έργα πρέπει να είναι ανέκδοτα και να μην έχει προηγηθεί δημόσια εκτέλεση ή ραδιοφωνική μετάδοση (ολόκληρου ή μέρους του έργου), πριν από την ανακοίνωση του βραβείου. Έργα που έχουν βραβευτεί σε άλλον διαγωνισμό δεν γίνονται δεκτά.
 6. Το πραγματικό όνομα του συνθέτη δεν πρέπει να εμφανίζεται επάνω στην παρτιτούρα, η οποία όμως πρέπει να υπογράφεται με πενταψήφιο κωδικό. Το Έντυπο Συμμετοχής πρέπει να είναι σε ιδιαίτερο κλειστό φάκελο, που θα συνοδεύει το υποβαλλόμενο έργο και να αναγράφεται εξωτερικά ο κωδικός.
 7. Ο κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει ένα μόνο έργο. Συλλογικά έργα (από περισσότερους συνθέτες), θα θεωρηθούν μία υποψηφιότητα.
 8. Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να υποβάλλει το έργο του σε τέσσερα (4) αντίτυπα.
 9. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν στο Έντυπο Συμμετοχής ότι το έργο τους είναι αυθεντικό, ανέκδοτο και αντιπροσωπευτικό της συνθετικής τους εργασίας. Το Έντυπο Συμμετοχής διατίθεται από το γραφείο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.
 10. Όλα τα υποψήφια έργα πρέπει να φτάσουν στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών ως τις 31 Μαρτίου 2020. Άφιξη έργων μετά την παραπάνω ημερομηνία με το ταχυδρομείο, δεν θα γίνονται δεκτά.
 11. Όσα έργα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που προαναφέρονται, θα απορριφθούν από τους οργανωτές του διαγωνισμού. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι τελεσίδικη. Θα ανακοινωθούν μόνο τα ονόματα των βραβευθέντων.
 12. Οι οργανωτές του διαγωνισμού διατηρούν το δικαίωμα ηχογράφησης και ραδιοφωνικής ή τηλεοπτικής μετάδοσης των επιλεγέντων έργων, χωρίς πρόσθετη αμοιβή στους συνθέτες.
 13. Οι συνθέτες οι οποίοι επιθυμούν να τους επιστραφούν τα έργα, θα πρέπει να στείλουν έναν φάκελο με τη διεύθυνσή τους και με τα γραμματόσημα που αναλογούν σε συστημένη αποστολή του υλικού τους, σε διάστημα ενός μηνός από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
 14. Τα υποψήφια έργα πρέπει να σταλούν με απλό ταχυδρομείο και όχι συστημένα, με την ένδειξη για τον διαγωνισμό σύνθεσης στη μνήμη του Θόδωρου Αντωνίου στη διεύθυνση:

 

Ένωση Ελλήνων Μουσουργών

c/o Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα

Τηλ./Φαξ 210 7256607

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 31 Μάρτιος, 2020 - 13:45